top-soki.jpg

To historia niezwykłego przedsięwzięcia mającego swój początek w 2015 roku. To firma-idea traktująca żywność z szacunkiem i artystycznym zacięciem, to zdrowe tłoczone soki z zieleniny, owoców i warzyw. 

Technologia w tłoczni.

Specjalizujemy się w sokach świeżych, tłoczonych na zimno (cold pressed), które uzyskuje się przy użyciu najnowocześniejszych technik wyciskania soku.  Stosowana w naszym zakładzie pneumatyczna technologia zamknięta tłoczenia, gwarantuje uzyskanie soków o bardzo wysokiej zawartości substancji odżywczych i pełnym spektrum najcenniejszych witamin.

Bez dodatków takich jak cukier, ulepszacze czy konserwanty, tłoczymy soki prawdziwe, w autorskich kompozycjach.

 

W swym przekonaniu o wyrobach zdrowych stawiamy na jakość. Większość surowców wykorzystywanych do produkcji soków pochodzi od lokalnych producentów rolnych. Dzięki temu pozyskujemy surowiec wiadomego pochodzenia i mamy możliwość obserwacji i kontroli warunków upraw. Kładziemy szczególny nacisk by, przerabiane surowce były świeże, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych. Rygorystyczne standardy higieniczne oraz wdrożony system HACCAP gwarantują uzyskanie wyrobów bezpiecznych, które zachowują świeżość w warunkach chłodniczych nawet przez 7 dni.

Jakość

Myśl globalnie, działaj lokalnie!

Ta kolejna idea która przyświeca nam od początku prowadzenia naszej działalności. Wspierając lokalną przedsiębiorczość i rolnictwo pozyskujemy surowce, towary, usługi od miejscowych wytwórców, starając się by ślad węglowy został zredukowany do koniecznego minimum.

 

Idea Zero Waste jest dla nas ważna. Tłoczymy dokładnie taką ilość soku jaka była uprzednio zamówiona by, całkowicie wyeliminować zjawisko marnowania żywności. Wytłoczone soki rozlewamy do butelek szklanych. Je łatwo poddać procesowi recyklingu lub przeznaczyć do ponownego wykorzystania. Dzięki takiemu rozwiązaniu nasze soki nie maja kontaktu z przeklętym plastikiem, który jest współczesną plagą i znajdowany jest niemal w każdym żywym organizmie. A wszystko to i wiele więcej czynimy w trosce o środowisko naturalne i przyszłość następnych pokoleń.

W swym przekonaniu o wyrobach zdrowych stawiamy na jakość. Większość surowców wykorzystywanych do produkcji soków pochodzi od lokalnych producentów rolnych. Dzięki temu pozyskujemy surowiec wiadomego pochodzenia i mamy możliwość obserwacji i kontroli warunków upraw. Kładziemy szczególny nacisk, by przerabiane surowce były świeże, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych. Rygorystyczne standardy higieniczne oraz wdrożony system HACCAP gwarantują uzyskanie wyrobów bezpiecznych, które zachowują świeżość w warunkach chłodniczych nawet przez 7 dni.

Niepowtarzalny charakter oraz wyszukany smak świeżych soków z Tłocznia Chocznia potwierdzili degustatorzy międzynarodowego Żółtego Przewodnika kulinarnego Gault Millau. Wyróżniając nasze wyroby w żółtym przewodniku pośród 200 najlepszych produktów lokalnych w Polsce.

zero-waste.png
urzad.jpg
gault.jpg
Vegan-Friendly.png

Tłocznia Chocznia

Obserwuj nas: