top of page
butelkowanie06.jpg
Tłocznia Chocznia

W swym przekonaniu o wyrobach zdrowych stawiamy na jakość. Większość surowców wykorzystywanych do produkcji soków pochodzi od lokalnych producentów rolnych. Dzięki temu pozyskujemy surowiec wiadomego pochodzenia i mamy możliwość obserwacji i kontroli warunków upraw. Kładziemy szczególny nacisk by, przerabiane surowce były świeże, zdrowe, bez uszkodzeń mechanicznych. Rygorystyczne standardy higieniczne oraz wdrożony system HACCAP gwarantują uzyskanie wyrobów bezpiecznych, które zachowują świeżość w warunkach chłodniczych nawet przez 7 dni.

Myśl globalnie, działaj lokalnie!

Ta kolejna idea która przyświeca nam od początku prowadzenia naszej działalności. Wspierając lokalną przedsiębiorczość i rolnictwo pozyskujemy surowce, towary, usługi od miejscowych wytwórców, starając się by ślad węglowy został zredukowany do koniecznego minimum.

 

Idea Zero Waste jest dla nas ważna. Tłoczymy dokładnie taką ilość soku jaka była uprzednio zamówiona by, całkowicie wyeliminować zjawisko marnowania żywności. Wytłoczone soki rozlewamy do butelek szklanych. Je łatwo poddać procesowi recyklingu lub przeznaczyć do ponownego wykorzystania. Dzięki takiemu rozwiązaniu nasze soki nie maja kontaktu z przeklętym plastikiem, który jest współczesną plagą i znajdowany jest niemal w każdym żywym organizmie. A wszystko to i wiele więcej czynimy w trosce o środowisko naturalne i przyszłość następnych pokoleń.

Niepowtarzalny charakter oraz wyszukany smak świeżych soków z Tłocznia Chocznia potwierdzili degustatorzy międzynarodowego Żółtego Przewodnika kulinarnego Gault Millau. Wyróżniając nasze wyroby w żółtym przewodniku pośród 200 najlepszych produktów lokalnych w Polsce.

zero-waste.png
urzad.jpg
gault.jpg
bottom of page